
Celem organizowanej przez KRIR imprezy było zachęcenie do większego
spożycia produktów zbożowych przez dzieci i dorosłych, zapoznanie z
walorami i wartościami odżywczymi produktów zbożowych, poznanie
znaczenia w codziennej diecie różnych gatunków pieczywa oraz
zapoznanie się z metodami produkcji niektórych wyrobów. Podczas imprezy
odbył się szereg konkursów z wiedzy na temat zbóż oraz produktów
zbożowych, konkursy plastyczne, konkursy zręcznościowe oraz wiele
różnorodnych zabaw tematycznych. Na zakończenie konkursów zwycięzcy
otrzymali drobne nagrody. Podczas Pikniku Zbożowego na stoiskach
odbywały się degustacje produktów zbożowych, możliwy również był zakup
produktów zbożowych opartych na tradycyjnej recepturze.
Uczestnicy imprezy mogli nie tylko posmakować
przetworów zbożowych, ale także obejrzeć prezentacje, otrzymać
materiały promocyjne oraz porozmawiać o roli zbóż w odżywianiu
człowieka.
zapraszamy do obejrzenia galerii.